Beheer en Schade

NIEUWS:

1. Overwinterende grauwe en kolgans 2014-2019, is beschikbaar voor de periode 1-10-2014 t/m 31-3-2015 en kan aangevraagde worden bij de commissie Beheer & Schade.

2. Informatie Wild Zwijn:
Er is een nieuwe ontheffing aangemaakt voor het Wild zwijn, geldig tot 31-12-2015, deze hoop ik de komende dagen te kunnen toewijzen. Jachthouders die hiervan gebruik willen maken kunnen zich melden bij Beheer & Schade.

De wild zwijn-aanwijzing 2004 is uitsluitend te gebruiken van zonsopkomst tot zonsondergang. Als er geen tijdstip in vermeld is, wordt automatisch teruggegrepen naar het wettelijke tijdstip.

Materialen voor bloedmonsters kunnen verkregen worden via de commissie Schade & Beheer, ook het vereiste wildmerknummer (bij een succesvol afschot) kan bij Schade & Beheer aangevraagd worden. Hiermee kan men het afschot melden in het FRS, gelijk aan het afmelden van de reeën.   

 

Hier kunt u uw afschotmeldingen invoeren
https://www.faunaregistratie.nl
Hier wordt u doorgelinkt naar de site van het faunafonds en kunt u schade melden veroorzaakt door dieren.De wildbeheereenheid is de vereniging van lokale jachthouders en jagers die uitvoering geeft aan verantwoord en duurzaam wildbeheer.